check Voor 16:00 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden check Direct uit voorraad geleverd local_shipping Vanaf €50,- gratis bezorging

Vulpotloden zijn alternatief voor potloden. De voordeel van een vulpotlood is bijvoorbeeld je hoeft niet te slijpen. Je kan ermee schrijven en tekenen net als als een potlood. Zijn de vullingen op van je vulpotlood? Op deze website zijn er vulpotlood vullingen verkrijgbaar.

check Voor 16:00 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden check Direct uit voorraad geleverd local_shipping Vanaf €50,- gratis bezorging

Meer over vulpotloden

Vulpotloden zijn veelzijdige schrijfwaren. Deze vulpotloden worden gebruikt voor tekenen of schrijven en kan gebruikt worden op veel verschillende situaties. Potloden zijn veelzijdige schrijfwaren. Je kan hiermee tekenen of schrijven. Deze schrijfwaren worden gebruikt thuis,op kantoor, op school op werkplekken.

Vulpotlood vs potlood

Een verschil tussen vulpotlood en potlood is dat je bij vulpotlood in plaats van slijpen dat je de vullingen moet bijvullen. Deze vulpotlood vullingen zijn verkrijgbaar op deze website. Er zijn meerdere verschillen tussen vulpotloden en potloden, bijvoorbeeld

  • Hardheid kan je gemakkelijk veranderen door je gewenste vulpotlood vulling in te doen
  • De grip van de vulpotlood verschilt per soort
  • De punt dikte van de vulpotlood is consistent

Er zijn natuurlijk nog meer punten waar je op kan letten, maar de bovengenoemde punten gaan we verder toelichten.

Hardheid

Net als potloden zijn de vulpotloden vullingen verkrijgbaar in verschillende hardheid. Deze vullingen zitten in een compacte container en kan gemakkelijk in een etui stoppen. Verwissel gemakkelijk je vullingen als je andere hardheid wil proberen.

De grip

Meeste potloden hebben hexagonaal vorm, waarmee meeste mensen gewend zijn. Je hebt ook timmerman potloden die platte vormen hebben. De materiaal van de grip per vulpotlood verschilt per serie. Zo hebben de vulpotloden bijvoorbeeld een rubberen -, houten - en metalen grip. Ook de vorm verschilt het.

Punt Dikte

Er zijn verschillende punt dikte verkrijgbaar en ieder zijn eigen voorkeur in punt dikte. De opgenoemde punt dikte geeft aan waar de meeste punt dikte voor gebruikt worden.

  • 0.20mm t/m 0.50mm - Technisch tekenen
  • 0.50mm t/m 1mm - illustraties tekenen schetsen, schrijven karakters (Alfabet ,Chinees , Japans, Koreaans, Hindi etc.)
  • 1mm+ - illustraties tekeningen schetsen, schrijven