check Voor 16:00 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden check Direct uit voorraad geleverd local_shipping Vanaf €50,- gratis bezorging

Voor tekenenen of schrijven wordt meestal een potlood gebruikt. Neem een kijkje in onze brede aanbod. We hebben normale potloden, schetspotloden, vulpotloden. Gebruik een puntensluiper om de punt van de potlood scherp te houden. Of gebruik een vulpotlood zo hoeft je niet meer te slijpen en ongestoord tekenen of schrijven. Foutje gemaakt? Gum het weg.

check Voor 16:00 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden check Direct uit voorraad geleverd local_shipping Vanaf €50,- gratis bezorging

Meer over potloden

Potloden zijn veelzijdige schrijfwaren. Je kan hiermee tekenen of schrijven. Deze schrijfwaren worden gebruikt thuis,op kantoor, op school op werkplekken.

Standaard potlood

De standaarduitvoering is een HB-potlood met een houten omhulsel. Als de punt niet scherp genoeg is, dan kan je een puntenslijper gebruiken om een fijne punt te krijgen.

Vulpotlood

In tegenstelling tot een standaard potlood, de vulpotlood hoeft je niet te slijpen met een puntenslijper. Dit is omdat een vulpotlood mechanisme heeft om potlood-vullingen uit te klikken. Als de vullingen op zijn, dan kan je het bijvullen met gewenste potlood vullingen.

Hardheid van de potlood

Op de meeste potloden of vulpotlood vullingen staat een code. Deze code verwijst naar de hardheid van de de potlood stift. Deze code is bedacht door de Duitser Friedrich von Hardtmuth van de Koh-i-noor fabriek. Deze code bestaat uit een letter en een cijfer. De letter H staat voor hard, B staat voor zacht. Het cijfer geeft de gradatie aan. Een standaard kantoorpotlood is HB, Kunstenaars gebruiken meestal een zachtere stiften.

9H 8H 7H 6H 5H 4H 3H 2H H F HB B 2B 3B 4B 5B 6B 7B 8B 9B
Zeer hard Hard Gemiddeld Zacht Zeer zacht