check Voor 16:00 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden check Direct uit voorraad geleverd local_shipping Vanaf €50,- gratis bezorging

Bij veel schrijven is een fijne pen essentieel. Kies uit verschillende soorten pennen, zoals balpoint, vulpen of brushpen.

check Voor 16:00 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden check Direct uit voorraad geleverd local_shipping Vanaf €50,- gratis bezorging

Meer over pennen

Op deze website zijn er verschillende soorten pennen en merken verkrijgbaar. Elke pen zijn eigen kenmerk. De volgende informatie helpt je bij het vinden van je geschikte pen.

Balpennen

Een balpen brengt de inkt over op het papier door middel van een bal of kogel. Deze pennen worden ook wel bic, kogelpen,stylo of ballpoint genoemd. De inkt van de balpen is dikker om lekkage te voorkomen. Tegenwoordig zijn er ook dunnere inkt beschikbaar voor balpennen. De dunnere inkt zorgt ervoor dat je minder druk op de pen hoeft uit te oefenen bij het gebruiken.

Vulpennen

Er zijn vulpennen die je dip in een potje inkt en daarmee op papier schrijft of teken. Ook zijn er vulpennen die gebruikt maakt van inktpatronen. Deze inktpatronen doe je in de hulsel van de vulpen en de inkt vloeit van binnen naar de tip van de vulpen.

Brushpennen

Wat zijn brushpennen? Brushpennen zijn stiften met een flexibele punt. De flexibele punt is te vergelijkbaar met een penseel. De verschil tussen penseel en brushpen is dat de inkt in de brushpen in de pen zit. Je kan verschillende lijndiktes maken door zelf de druk op de brushpen te zetten

Fineliner

Wat zijn Fineliners? De fineliner is een tekenpen met een punt van vilt. Met deze pennen kan je lijnen tekenen met een stabiele lijndikte. Deze pennen worden meestal gebruikt door striptekenaars, schrijvers, architecten.